flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренінг «Посилення ефективності взаємодії суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству»

17 листопада 2021, 10:30

   Нещодавно, у смт. Хорошів Житомирської області,  проводився навчальний тренінг «Посилення ефективності  взаємодії суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству», який організував Фонд ООН в галузі народонаселення UNFPA. У тренінгу взяли участь суддя Володарсько-Волинського районного суду Житомирської області Бобер Д.О. та керівник апарату суду Яковенко Л.В.

   На меті – налагодження співпраці між суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері запобігання домашньому насильству. На тренінгу учасники обговорили алгоритм координації взаємодії суб’єктів на різних рівнях, який визначає ефективне виявлення та узгоджене реагування на факти вчинення домашнього насильства, оцінки ризиків, що загрожують постраждалій людині, забезпечення своєчасного інформування та направлення до спеціалізованих служб підтримки.

   «Насильство проти жінок і домашнє насильство є однією з найбільш актуальних соціальних проблем в Україні, від якої можуть страждати як жінки, так і чоловіки. Але, на жаль,  від насильства страждають найбільше жінки і діти, а також особи з інвалідністю та люди похилого віку, тому потрібно покращувати роботу внутрішньовідомчого реагування на домашнє насильство на місцевому рівні» – зазначили  тренери UNFPA  Велигодський Сергій та Гелюх Олексій.

 

Керівник апарату суду                                                                   Людмила ЯКОВЕНКО