flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Територіальне управління ДСА України в Житомирській області провело семінар на тему: «Оформлення документів, пов’язаних з виконанням міжнародних конвенцій і угод”

16 червня 2017, 10:37

           14.06.2017 року в ТУ ДСА України відбувся семінар в режимі відеоконференцзв’язку на тему “Оформлення документів, пов’язаних з виконанням міжнародних конвенцій і угод” за участю начальника  ТУ ДСА України в Житомирській області Морея В.В., першого заступника начальника  Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Волошиної І.П. У семінарі взяли участь заступник керівника апарату суду Гранисевич Т.А. та консультант суду (по роботі з персоналом) Острогляд Л.В., яка займається оформленням документів, пов’язаних з виконанням міжнародних конвенцій та угод. 

            На семінарі висвітлювалися питання пов’язані з виконанням Україною міжнародних договорів з питань цивільного та кримінального судочинства.

          Завідувач сектору судової роботи та міжнародного співробітництва  Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Нечипоренко І.В. наголосила на змінах, які були внесені у розділ V Інструкції про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень.

            На семінарі висвітлювалися основні аспекти Конвенції про стягнення аліментів за кордоном 1956 року, Конвенції про міжнародне стягнення аліментів на дітей та інших видів сімейного утримання 2007 року, особливості виконання Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року, порядок виконання запитів іноземних компетентних органів, оформлених на підставі Європейської Конвенції про взаємну правову допомогу у кримінальних справах 1959 року.

            Також обговорювався лист Міністерства юстиції України щодо порядку вручення документів на підставі Договору між Україною й Литовською Республікою про правову допомогу та правові відносини в цивільних, сімейних і кримінальних справах.

            Обговорювалися помилки, які виникали під час оформлення документів.

 

 

 

            Підготувала

   прес – секретар суду                                                                     Т. Гранисевич