flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронні лікарняні

28 жовтня 2021, 13:33

         В Україні з 1 червня 2021 року запустили систему електронних лікарняних. Формується е-лікарняний в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність. Даний реєстр веде Пенсійний фонд України.

            Лікар, який відкриває лікарняний лист, робить це в електронній системі і підписує його своїм КЕП-ом (електронним підписом). На підставі висновку лікаря в Реєстрі формується запис з унікальним номером – єдиний реєстраційний номер листка непрацездатності. З цього моменту можна вважати, що електронний листок непрацездатності існує. Такий лікарняний є підставою для нарахування страхових виплат.

        Працівник повинен обов’язково повідомити правильну назву та код ЄДРПОУ підприємства (установи), де працює. Якщо лікар невірно внесе дані про підприємство, то листок непрацездатності не буде відображений в кабінеті страхувальника на сайті Пенсійного фонду України. Тобто, лікарняний ви просто не знайдете.

            Подивитися інформацію про е-лікарняний застрахованій особі (працівнику) можна на порталі електронних послуг, але через свій особистий електронний кабінет.

            Сформований електронний листок непрацездатності у день створення стає доступним для перегляду в кабінеті застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України і матиме статус «Закритий».

            Після завершення терміну тимчасової непрацездатності працівника статус е-лікарняного зміниться на «Готовий до сплати». З цього моменту е-лікарняний стає підставою для нарахування допомоги у зв’язку з втратою працездатності.  

 

 

 

Прессекретар суду                                                                       Т.А.Гранисевич