flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд інформує, щодо проведення позачергових виборів Президента України

20 травня 2014, 16:29


   

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області інформує:

З 25 лютого 2014 року в Україні розпочався процес щодо підготовки та проведення позачергових виборів Президента України, які проходитимуть 25 травня 2014 року. Завершення виборчого процесу відбудеться через 15 днів після офіційного оприлюднення Центральною виборчою комісією результатів виборів. В цей період Володарсько-Волинським районним судом Житомирської області в порядку адміністративного судочинства будуть розглядатись наступні категорії справ:

-  виборець має право оскаржити до місцевого загального суду як адміністративного суду рішення, дію чи бездіяльність дільничної виборчої комісії, членів цих комісій, за їх місцезнаходженням, якщо таке рішення, дія чи бездіяльність порушує виборчі права або інтереси щодо участі у виборчому процесі його особисто ( ст. 172 ч.8 ст. 176 КАС України).

-         щодо дій чи бездіяльності засобів масової інформації, підприємств, установ, організацій, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств, що порушують законодавство про вибори. ( ч.З ст.174, ч. 5 ст. 176 КАС України),

-  виборець має право звернутися з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб (ст. 173 КАС України).

Адміністративні справи щодо уточнення списку виборців розглядає місцевий загальний суд як адміністративний суд без сплати судового збору. Позовну заяву може бути подано не пізніше, як за два дні до дня голосування, тобто до 24-00 години 22 травня 2014 року .

СТРОКИ ПОДАЧІ ЗАЯВ ДО СУДУ

Позовні заяви, щодо рішень дій чи бездіяльності дільничної виборчої комісії та їх членів, що мали місце до дня голосування може бути подано до суду в п ’ятиденний строк з дня прийняття такого рішення , вчинення дії або допущення бездіяльності, але не пізніше 24 години що передує дню голосування ( ч. 6-7 ст .172, ч. 4 ст . 174 КАС України)

Позовні заяви, щодо рішень дій чи бездіяльності дільничної виборчої комісії та їх членів, що мали місце у день голосування, під час підрахунку голосів та встановлення результатів голосування на дільниці, може бути подано у дводенний строк з дня прийняття рішення, вчинення дій, або допущення бездіяльності. ( ч.8 ст.  172 КАС України)

 

Звертаємо увагу:

що адміністративні позови про уточнення списку виборців в день

голосування 25.05.2014 року згідно Закону судом не розглядаються.

 

Рішення, дії чи бездіяльність окружної виборчої комісії   або членів такої комісії можуть бути оскаржені до окружного адміністративного суду за місцезнаходженням окружної виборчої комісії (ч.9 ст. 176 КАС України), який знаходиться за адресою : 10014 м. Житомир вул. Мала Бердичівська, 23, вул. Мала Бердичівська, 17)

Веб-сайт:

                 http://adm.zt..court.gov.ua

Е-mаіІ:

іnbох@аdm.zt.court.gov.ua

 тел. для довідок - Прийм.: (0412) 42-24-91 Факс: (0412) 42-25-10

 

 

 

В.о.голови
Володарсько-Волинського районного суду
Житомирської області                                                             Л.В.Криницький