flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома присяжних!

22 лютого 2022, 10:59

        Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області повідомляє, що відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) особи, зазначені у підпункті ґ пункту 1 частини першої статті 3 Закону, зобов’язані до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

         Підпунктом ґ пункту 1 частини першої статті 3 Закону, передбачено, що до суб’єктів на яких поширюється дія Закону належать присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

         Вам необхідно до 31 березня 2022 року подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію за минулий рік за посиланням https://portal.nazk.gov.ua/login.

Присяжні, які протягом року не залучалися для участі у здійсненні правосуддя, не є суб’єктами декларування.

Таким чином, особи, включені до списку присяжних та протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб’єктами декларування, а тому, не зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

         Звертаємо увагу на те, що умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування – у статті 3662  та 3663Кримінального кодексу України.

 

    Підготувала прессекретар                                                           Т.А.Гранисевич