flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти здобувають практичні знання та навички у суді

01 лютого 2024, 15:51

   Правова освіта має важливе значення для  виховання у громадян поваги до закону і прав людини. Володарсько–Волинський районний суд Житомирської області  не залишається осторонь процесу навчання  майбутнього  покоління правників.

   З 08 січня 2024 року в суді проходять практику студенти, які обрали професію юриста та закріплюють теоретичні знання практичними навиками. Нині - це студенти Державного університету «Житомирська політехніка» та Поліського національного університету.

   Під час проходження практики майбутні юристи під керівництвом досвідчених наставників знайомляться з судовим процесом: відвідують судові засідання, мають  можливість побачити  проведення засідання у режимі відеоконференції, вчаться відправляти учасникам судового процесу процесуальні документи та повістки в електронному вигляді в рамках проєкту «Електронний суд» та направляти повістки у вигляді SMS-повідомлень, оформляють матеріали судових справ. Також  знайомляться зі структурою та організацією роботи суду: вивчають нормативно-правову базу, що регламентує діяльність суду, організацію діловодства, розподіл обов’язків між працівниками,  з роботою працівників канцелярії та архіву, помічників суддів та секретарів судового засідання.

   Проходження практики в суді є цікавим та корисним етапом навчання для студентів-правників, оскільки вони отримують унікальну можливість закріпити теоретичні знання практичними навичками, навчитися працювати в колективі та відчути справжню атмосферу правосуддя. А ще - мають гарну нагоду переконатися у правильності вибору професії та визначитися з юридичною спеціалізацією на майбутнє.



Прессекретар суду                                                   Тетяна ГРАНИСЕВИЧ