flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перші вибори депутатів Хорошівської селищної ради об'єднаної територіальної громади та Хорошівського селищного голови

12 грудня 2016, 15:37

Перші вибори депутатів Хорошівської селищної ради

об'єднаної  територіальної громади

 та Хорошівського селищного голови

     Реформа місцевого самоврядування, удосконалення територіальної організації влади, формування спроможних територіальних громад та наділення їх достатніми повноваженнями, ресурсами є основою нової ідеології державного управління. Вона визначає основний зміст діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування, а саме — надання ефективних та якісних послуг громадянам, підвищення їх рівня та умов життя.

        Центральна виборча комісія постановою № 437 від 7 жовтня 2016 року призначила на неділю, 18 грудня 2016 року, перші вибори депутатів Хорошівської селищної ради об'єднаної територіальної громади та Хорошівського селищного голови.

       До третьої в районі об'єднаної територіальної громади увійдуть населені пункти Хорошівської селищної ради, Березівської, Грушківської, Давидівської, Дашинської, Дворищенської, Зубринської, Краївщинської, Поромівської, Рижанської, Сколобівської та Суховільської сільських рад (1 селище міського типу та 41 село).

      Відповідно до частини третьої статті 16 Закону України “Про місцеві вибори” при чисельності виборців близько 13 тисяч загальний склад селищної ради об'єднаної територіальної громади визначено у кількості 26 депутатів.

        Право голосу на місцевих виборах мають громадяни України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України, належать до відповідної територіальної громади та проживають в межах відповідного виборчого округу. Належність громадянина до відповідної територіальної громади та проживання його на відповідній території визначається його зареєстрованим місцем проживання. Підставою реалізації виборцем свого права голосу на місцевих виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці.

       Після 4 грудня виборець має право ознайомитися з попереднім списком виборців у приміщенні дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей. Крім того, дільнична виборча комісія доставляє кожному виборцю іменне запрошення, яким повідомляє про включення його до попереднього списку виборців. Такі іменні запрошення доставляються виборцям не пізніш як за 10 днів до дня голосування (до 7 грудня включно).

          Кожен виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб.

          Звертаємо увагу, що в першу чергу це стосується громадян, які:

- не отримали вчасно іменного запрошення;

- досягли вісімнадцятирічного віку та голосуватимуть вперше;

- в силу різних обставин не голосували на попередніх виборах, але мають бажання проголосувати на цих перших місцевих виборах;

- на минулих виборах помітили будь-які неточності у списках виборців;

- перебували на консульському обліку в закордонній дипломатичній установі України;

- проходили строкову військову службу;

- вибули з установ виконання покарань.

            Заяви виборців щодо включення до Реєстру, зміни персональних даних за умови обов’язкового пред’явлення паспорта громадянина України приймаються до 12 грудня включно (3, 4, 10, 11 грудня — робочі дні).

           Зміни та уточнення до уточненого списку виборців можуть бути внесені до 18 години останньої суботи перед днем голосування виключно на підставі рішення суду.       

         У день голосування зміни до уточненого списку виборців не вносяться.

          Відповідно до наказу в.о.голови суду №17 від 12 грудня 2016 року встановлено чергування судді та працівників апарату суду в період підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних  громад і відповідних сільських, селищних, міських голів:

17 грудня 2016 року з 09 год 00 хв до 18 год 00 хв

18 грудня 2016 року з 08 год 00 хв до 20 год 00 хв .

 

 

Підготувала прес-секретар                                           Т.А.Гранисевич