flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нарада з головами та керівниками апаратів місцевих судів Житомирської області

28 березня 2017, 16:54

24 березня 2017 року  в приміщенні Апеляційного суду Житомирської області відбулася робоча нарада, де підведено підсумки роботи судів Житомирської області  у 2016 році.

У заході взяли участь: Голова Державної судової адміністрації України  Зеновій Холоднюк, член Ради суддів України Тетяна Чумаченко, голова та заступники голови Апеляційного суду Житомирської області Віталій Котік, Юрій Жизнєвський та Ірина Гансецька, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області Василь Морей, керівники структурних підрозділів територіального управління ДСА України в Житомирській області, голови та керівники апаратів місцевих загальних судів Житомирської  області. Також на даній нараді були присутні в.о. голови суду Мельник М.Л. та керівник апарату суду Яковенко Л.В.

Про стан оперативності та якості розгляду судами області справ у 2016 році доповіли заступники голови Апеляційного суду Житомирської області Юрій Жизнєвський та Ірина Гансецька. Провівши аналіз роботи судової палати з розгляду кримінальних справ та судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Житомирської області Ю. Жизнєвський та І. Гансецька наголосили, що якість розгляду справ знаходиться на належному рівні. Також зазначили, що з метою поліпшення стану здійснення судочинства необхідно продовжувати надавати методичну допомогу у застосуванні законодавства, проводити семінарські заняття, особливо з суддями, вперше призначеними на посади.

Член Ради суддів України, голова  Комітету етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів Тетяна Чумаченко у своєму виступі зупинилась на питанні врегулювання конфлікту інтересів у судах.

Голова ДСА України З. Холоднюк довів до відома інформацію про стан матеріально – технічного забезпечення судової системи України у 2016 році у порівнянні з попереднім 2015 роком та перспективи на 2017 рік.