flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

07 грудня 2017, 16:24

      В рамках відзначення Всеукраїнського тижня права  спрямованого на формування правової свідомості і звичок правомірної поведінки школярів, 05 грудня 2017 року суддя–спікер Володарсько-Волинського районного суду  Житомирської області Мельник М.Л., разом з керівником апарату суду Яковенко Л.В., заступником керівника апарату суду Гранисевич Т.А., яка виконує обов’язки прес-секретаря суду та  консультантом суду (по роботі з персоналом) Острогляд Л.В.  зустріли  зі  змістовною лекцією   учнів 9-А класу Хорошівського НВК №1.

      Юнаки та дівчата були присутні у  судовому засіданні під час розгляду кримінального провадження за обвинуваченням громадянина А. у вчиненні злочину передбаченого ст.122 ч.1 КК України.

            Керівник апарату суду розповіла про принципи роботи суду та про історію його створення. Надала можливість оглянути справи, які зберігаються в архіві суду з 1944 року та провела паралель між формуванням сучасних справ за допомогою комп’ютерної програми «Д-3».  Розповіла про відправлення судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень. Головний спеціаліст Дем’янчук Р.В. продемонстрував використання та призначення в суді системи відеоконференцзв’язку.

      Суддя-спікер ознайомив учнів з системою судоустрою, повноваженнями місцевого суду. Учнів цікавило, які вимоги до кандидата на посаду судді і який порядок добору та призначення на посаду судді. Висвітлив деякі питання розгляду справ щодо неповнолітнього обвинуваченого та міри покарання, які застосовуються до неповнолітніх. Навів приклади розгляду кримінальних проваджень відносно неповнолітніх ровесників та  побажав, щоб час,  проведений у суді  сприяв формуванню поваги до суду та підвищенню рівня правової культури, обізнаності про порядок захисту прав і свобод людини.

 

Залишаючи стіни приміщення суду, класні керівники та учні Хорошівського НВК №1 подякували  працівникам суду  за цікаву лекцію та можливість відвідати судове засідання.

 

 

                                     Підготувала прес-секретар                                                                               Т.А.Гранисевич