flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Кам’янці - Подільському відбувся навчально-методичний збір за участю працівників місцевих судів, відповідальних за ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час

18 червня 2018, 14:51

            13-14 червня в Кам’янці - Подільському відбувся навчально-методичний збір за участю працівників місцевих судів Рівненської, Житомирської, Хмельницької, Вінницької та Волинської областей, відповідальних за ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час.

            В даному заході взяли участь заступник керівника апарату суду Т.А. Гранисевич та консультант суду (по роботі з персоналом) Л.В. Острогляд.

            Семінар відкрили  директор Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, суддя у відставці  Анатолій Огородник і начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Хмельницькій області Іван Приступа.

            З вітальною промовою до учасників семінару звернувся міський голова  Кам’янця–Подільського  Михайло Сімашкевич, який коротко розповів про останні досягнення і проекти міста, участь у грантах і міжнародних програмах, а також побажав успішного проведення заходу.

           Начальник відділу військового обліку та бронювання мобілізаційного управління Головного управління з питань персоналу Генерального штабу Збройних Сил України Олександр Правдивець, головний спеціаліст з питань безпеки та мобілізаційної Державної судової адміністрації України Сергій Каземіров та головний спеціаліст з питань комплексної системи захисту інформації Державної судової адміністрації України Юрій  Науменко у своїх виступах  відзначили актуальність  цього семінару та висловили вдячність слухачам за їхню готовність здобувати нові професійні знання.

            Всього у Зборі взяло участь 120 представників місцевих судів.

            Метою проведення даного Збору є удосконалення наявних теоретичних вмінь та навичок, а також вироблення єдиного підходу у вирішенні питань  військового обліку призовників та військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час.

            14 червня учасники Збору могли обмінятись досвідом роботи в галузі бронювання та обговорити проблемні питання, які виникають під час взаємодії з військовими комісаріатами.

          Навчально-методичний збір вніс вагомий внесок в ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час,  а також роботу з документами, які мають грифи обмеженого користування. Не менш важливим для працівників апаратів судів, відповідальних за ведення військового обліку було почути позицію представника Генерального штабу Збройних Сил України у спірних питаннях та окреслити шляхи вирішення даних питань.

            За результатами проведення навчально-методичного збору всім учасникам вручено сертифікати, які підтверджують вдосконалені теоретичні знання та практичні навички в галузі ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час.

 

      Підготувала прес-секретар суду                                                                     Т.А. Гранисевич