flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні Хорошівського ліцею №1 завітали до суду

17 грудня 2019, 15:41

         13 грудня 2019 року у Володарсько – Волинському районному суді Житомирської області відбулася екскурсія приміщенням суду для учнів 2 класу Хорошівського ліцею №1, яку провела керівник апарату Володарсько – Волинського районного суду Житомирської області Яковенко Людмила Віталіївна.

         На початку зустрічі керівник апарату суду ознайомила учнів із правилами поведінки в суді, після цього школярі мали змогу ознайомитись із роботою суду.

         Учасники заходу завітали до канцелярії суду, де ознайомилися з порядком прийому громадян та реєстрацією вхідної кореспонденції суду.

      Відвідали зал судового засідання для розгляду кримінальних справ, де учасникам заходу розповіли про механізм здійснення фіксації судового засідання та процедуру проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

     Учні мали змогу поблукати лабіринтами архіву суду, в якому зберігається понад 10000 справ. Саме ця кімната найбільше вразила учнів.

   Також маленькі гості суду відвідали робочий кабінет судді, працівників апарату суду та конвойне приміщення.

           А на завершення учні мали змогу переглянути та обговорити мультфільм «Кінь проти Хом’яка».

       Сподіваємось, що гості заходу отримали корисну для них інформацію про почесну, у той же час, напружену та відповідальну діяльність суддів та працівників апарату суду. Подібні заходи є досить корисними для виховання молодого покоління, формування поваги до суду, висвітлюють роботу суду та спонукають молодь до вивчення права, набуття знань з юридичних питань, які знадобляться в майбутньому.

         Ми переконані, що подібні заходи допоможуть розвинути високий рівень правової свідомості та правової культури учнівської молоді.

         Школярі, залишаючи стіни будівлі правосуддя, подякували за цікаву лекцію!

 

 

          Підготувала прес - секретар суду                                     Гранисевич Т.А.